CMS WEBSITE

CMS Beheersysteem

Wanneer je bezig bent je te verdiepen in webdesign of website onderhoud of je op zoek bent naar een webdesign bureau dat voor jou een nieuwe website kan laten maken, vliegen de ingewikkelde termen je om de oren. Een veelgehoorde term is “CMS”. Wij leggen je uit wat een Content Management Systeem precies is en wat je ermee kunt. Tot slot vertellen we je ook met welk CMS we bij WebKenbaar werken.


Kleine Uitleg

De afkorting “CMS” staat voor Content Management System (of in het Nederlands: Systeem). Een CMS is een systeem achter een website, dat je in staat stelt een website op eenvoudige wijze te beheren. In de meeste CMS’en hoef je niet of nauwelijks kennis te hebben van HTML. Je maakt je pagina op in een soort tekstverwerker die je al gauw bekend voor zal komen wanneer je regelmatig gebruik maakt van bijvoorbeeld Word.

Zo’n online tekstverwerker noemen we overigens een “WYSIWYG-editor” (spreek uit: “Wissiewig”; afkorting voor: “what you see is what you get”).

 

Voordelen van een CMS

Het gebruik van een content management systeem voor het onderhouden van je website heeft een aantal voordelen. De belangrijkste? Het vereenvoudigt het onderhoudsproces van een website.

Met een CMS is het ook voor mensen zonder technische kennis mogelijk om de inhoud van een website aan te passen.

De techniek en het ontwerp van de website wordt losgekoppeld van de inhoud (content). Alle content die in aanmerking komt voor actualisering en verandering, kan worden aangepast in het CMS.

Kennis van HTML of opmaak-codes is niet noodzakelijk. De inhoud van een website kan veilig worden onderhouden zonder dat jan en alleman toegang hoeft te hebben tot de bronbestanden van een website. Daardoor wordt de kans op fouten of problemen met de website aanzienlijk beperkt. Tot slot is een CMS belangrijk voor de consistentie in een website. Zo lang in het content management systeem niet te veel geknoeid wordt met de opmaak van een tekst, krijgen de pagina’s een uniforme uitstraling waarbij voor de opmaak gebruik wordt gemaakt van de door de ontwerper ingestelde standaarden.

 

Wat is het beste Content Management Systeem?

Daar is helaas geen pasklaar antwoord op. Welk content management systeem je kiest, hangt af van een heel aantal factoren, waaronder bijvoorbeeld budget, wat voor soort website je wil onderhouden (website, webwinkel, blog?), of je al ervaring hebt met een bepaald systeem, of je website speciaal voor jou ontwikkeld wordt, of dat je misschien graag gebruik maakt van bestaande thema’s en plugins. Het is niet zonder reden dat we bij WebKenbaar gebruik maken van drie verschillende CMS Systemen. In iedergeval geval vinden wij het belangrijk dat een CMS zoekmachine-vriendelijk is. Dat is dan ook één van de uitgangspunten geweest in de ontwikkeling van onze eigen CMS’en (die we natuurlijk iedereen kunnen aanraden).

 

Welk CMS gebruikt WebKenbaar?

Bij WebKenbaar maken we gebruik van verschillende content management systemen. Een van deze CMS systemen hebben wij in eigen beheer ontwikkeld naar aanleiding van onze eigen wensen en die van onze klanten.

 

Een Content Management Systeem voor websites

Omdat we in bestaande systemen soms beperkingen zien, hebben we voor websites een eigen CMS ontwikkeld. Wanneer je een website laat maken door ons, dan draait het op dit CMS. In ons eigen beheersysteem is het bijvoorbeeld heel eenvoudig om per pagina een sidebar en/of footer in te stellen. Ook beschikt ons eigen CMS over uitstekende functies voor zoekmachine optimalisatie.

 

WordPress website laten maken

Tot slot maken we gebruik van het open-source systeem WordPress. Voor het onderhouden van volledige corporate websites is WordPress best geschikt, maar niet altijd de beste optie. Voor het bijhouden van een blog of een nieuwspagina op je website is het echter een heel goed systeem. Voor klanten die dat willen integreren we in de website vaak een blog dat draait op WordPress. Vanzelfsprekend wordt het weblog qua ontwerp volledig geïntegreerd in de rest van de website, waardoor voor bezoekers het onderscheid niet te zien is.


Deliverables exactly as per the scope of the project

Comprehensive CMS implementation and support

Highly scalable CMS Solutions

Best technology at affordable cost

Keep Your Website Optimized and SEO Friendly

Dedicated and experienced project manager


Kenmerken van ons CMS

Met het Content Management Systeem (CMS) van ons ben je in staat om jouw website helemaal zelf te onderhouden, inclusief het volgende:
Update de website met tekst, links etc

Ongelimiteerd pagina's onderhouden en toevoegen

Foto gallerij

Product catalogus

Website banners & headers

Beveiligde logins

Links and menu onderhouden

Simple HTML Editor

(Nieuws) Blog

SEO vriendelijke structuur

Social media integratie

Google Map integratieOur professional services

Template Development

We will give you a pixel perfect, SEO-friendly, cross-platform and standards-compliant foundation on which to build your site.

Custom CMS Programming

If you're looking to develop a custom application or a feature that EasyDesign doesn’t already include, let us build it for you.

Site Migrations

Are you looking to move your site to EasyDesign CMS? Let us handle the migration for you, or help your team speed up the process.
Lets Get Started
your project


We will help you to achieve your goals and to grow your business.


REQUEST A QUOTE

Things we have Done

We are building bridges in web technology in order to connect the client’s goal to reality

VIEW FULL PORTFOLIO