Hoger in Google komen met linkbuilding via Webportaals

Hoger in Google komen met linkbuilding
Geschreven door

Natuurlijk wilt iedereen met zijn of haar website hoger in Google komen. Naast het schijven van goed geschreven SEO teksten met de juiste zoekwoorden erin verwerkt, een website welke technisch in orde zit, een juiste interne linkstructuur en ga zo door heeft een website ook kwalitatief externe links nodig. Oftewel hoger in Google met linkbuilding. Met kwalitatieve links bedoelen we links welke van websites komen in dezelfde branche als jouw site. In de praktijk blijkt dit toch lastiger om dit te bewerkstelligen. Wanneer je om een linkruil vraagt bij een webbeheerder krijg je 9 van de 10 keer geen antwoord of heel laat.

 

Linkbuilden met een webdirectory of webportaal

Een snelle en eenvoudige manier is om te gaan linkbuilden met een webportaal of webdirectory, zoals bijvoorbeeld:

  • startpagina
  • startkabel
  • frisbegin

 

Is linkbuilding wel nuttig met webportaals?

Volgens ‘SEO experts’ is het totaal nutteloos om hoger te komen in Google met linkbuilden met dit soort pagina’s na de Google Panda (Pinguïn) update. Waar je voorheen goed kon scoren met zoveel mogelijk links vanaf andere websites, is het nu belangrijk om links te krijgen van relevante websites in dezelfde branche of categorie. Toch hebben dit soort webportaals/webdirectories wel zin mits je dit op de correcte manier in zet. Zoek een dochterpagina op welke gerelateerd is qua onderwerp aan jouw website en je ziet op de korte termijn en na verloop van tijd dat je website gaat stijgen binnen zoekmachines, zoals Google en Bing. Vooral voor nieuwe websites die nog geen of weinig autoriteit binnen zoekmachines hebben, zijn dit een goede manieren om hoger in Google te komen.

 

Hoger in Google: Linkbuilden op de lange termijn

Het liefst wil je je helemaal niet bezig houden met linkbuilding en dat andere websites links plaatsen naar jouw site zonder dat je hierom hoeft te vragen. Wees dan creatief! Schrijf je leuke blogs of cornerstone content met handige tips waar andere mensen iets aan hebben dan is de kans groot dat men een link plaatst naar jouw blog artikel. De kans dat jouw website op de lange termijn via deze manier van linkbuilden hoger in Google komt is dan erg groot.

 

Handige webdesign webportaals

Webdesign Startmenus

startparade.nl

webdesign

uwpagina


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *