10 goede redenen voor een bedrijfswebsite als ondernemer

Geschreven door

Wat zijn eigenlijk de redenen waarom een bedrijfswebsite noodzakelijk is als ondernemer?

 

Deze vraag krijgen we als webdesign bureau regelmatig van zelfstandigen en kleinere bedrijven te horen. Dit zijn typisch bedrijven die door de eigenaar zelf uit de grond gestampt zijn en die het over het algemeen goed gedaan hebben zonder de voordelen van het internet. Ze zijn van nature behoedzaam voor het soort van “hype” die soms geassocieerd wordt met het internet. Misschien bent u niet zo handig met computers of misschien denkt u dat een website hebben uw bedrijf geen voordeel zal opleveren. Maar tegenwoordig is het hebben van een website bijna hetzelfde als het hebben van een telefoon, fax of borchure. Het is evenzeer een essentieel onderdeel van het zakendoen.

 

Top 10 redenen om een website te hebben als ondernemer

Reden #10: Uw bedrijf komt geloofwaardiger over als u tegenwoordig een website heeft
Een bedrijf zonder telefoonnummer of fysisch adres kan er verdacht uitzien. Het wordt hoe langer hoe meer verwacht dat een bedrijf ook een website en een email adres heeft.

Reden #9: Uw website is 24 uur per dag beschikbaar
Uw website werkt constant voor u, zonder arbeidskosten. Uw website verzorgt de marketing van uw bedrijf terwijl u slaapt.

Reden #8: Potentiële klanten kunnen uw bedrijf online vinden
Niet lang geleden moesten klanten die op zoek waren naar uw product of dienst, uw bedrijf opzoeken in de Gouden Gids. Heden ten dage, door het internet, zullen diezelfde klanten uw product of dienst gaan zoeken via de zoekmachines zoals Google of Yahoo. Door geen website te hebben gaat u die klanten verliezen

Reden #7: Marketing via internet is veel kostenefficienter dan traditionele marketing methodes
Advertenties in kranten en weekbladen, flyers maken, televisie- of radiospots, het is allemaal heel erg duur. Gelukkig is marketing op het internet veel goedkoper en kan u het budget makkelijk beperken.

Reden #6: U kan heel efficiënt het verkeer op uw website analyseren
Door gebruik te maken van website analyse tools, kan u exact zien hoeveel bezoekers er zijn langsgeweest, hoeveel tijd ze hebben gespendeerd op uw website en welke pagina’s ze bekeken hebben. Kan u hetzelfde zeggen over uw gedrukte advertenties, flyers en tv-spots?

Reden #5: Een website vergroot de geografisch slagkracht van uw bedrijf
Als u een klein bedrijf vent, dan rekent u op mensen die voorbijkomen en mond-aan-mond reclame. Door gebruik te maken van het internet kunnen ook mensen die niet in de buurt van uw bedrijf wonen, uw bedrijf makkelijk vinden.

Reden #4: Het is makkelijk en goedkoop om informatie over uw bedrijf en markering materiaal op uw website aan te passen
U weet hoe kostelijk het kan zijn als het nodig is om product informatie of prijzen aan te passen in uw catalogus, brochures en marketing materiaal. Het is veel goedkoper, makkelijker en sneller om die informatie online aan te passen. Als u een website heeft met een CMS systeem, dan kan u het zelf gratis doen

Reden #3: Klantenservice kan via de website verlopen
Hoe vaak heeft u verschillende klanten steeds dezelfde vraag horen stellen? Zoals bij elk bedrijf hebben de meeste klanten dezelfde vragen of opmerkingen. Door een pagina met veelgestelde vragen op uw website te plaatsen kan u veel tijd en geld besparen. U kan meer informatie verschaffen die niet past op een business card of flyer.

Reden #2: Een website maakt het uw klanten makkelijk
Uw klanten kunnen uw website doorzoeken wanneer ze dat zelf willen. Er is geen druk om iets te kopen en ze moeten niet naar uw bedrijf of winkel rijden om meer te weten te komen over uw aanbod.

Reden #1: Een website adres is veel makkelijker te onthouden dan een telefoonnummer
Het website adres of URL van uw website is waarschijnlijk oneindig veel makkelijker te onthouden dan het adres van uw bedrijf of het telefoonnummer van uw kantoren. Dat alleen is al reden genoeg om een website te hebben.

 

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *